| «این رمان وصف حال هیچ فرد معاصر خاصی نیست، ولی نویسنده امیدوار است خود آ نقدر معاصر باشد که تخیلاتِ از واقعیت نشئتگرفتهاش برای اینوآن مثلِ تجربههای شخصیشان به نظر بیاید.»
( مارتین والزر)
| مارتین والزر، نویسنده و رماننویس معاصر آلمانی، پیش از آنکه نخستین رمان خود را منتشر کند و خیلی زود به نویسندهای شناخته شده بدل شود به نویسندگی برای برنامههای تلویزیونی و رادیویی مشغول بود و به واسطۀ همین شغل با طبقۀ مرفه نوظهوری که نتیجۀ شکوفایی اقتصادی آلمان در دهۀ 1950 میلادی بود در ارتباط بود و همین دستمایۀ والزر برای نوشتن ازدواجهای فیلیپسبورگ میشود؛ رمانی که بخشی از قدرت عظیمش را از تنش پایدار میان بالا و پایین و فرادستان و فرودستان به دست میآورد.
| ازدواجهای فیلیپسبورگ داستان پیشرفت و سقوط روزنامهنگار جوان هانس بویمان در شهر اشتوتگارت (فلیپسبورگ رمان) است. داستان از منظر چهار زوج با گسستگیهای متفاوت دیده میشود که فقط از روی عادت و مصلحتاندیشی کنار هم ماندهاند.
| بسیاری این رمان را قویترین اثر مارتین والزر میدانند، نه فقط چون پرانرژی و رادیکال است و نه فقط به خاطر توصیفهای جزئینگرانه که هر خوانندهای را تحتتأثیر قرار میدهد. چیزی که این کتاب را تبدیل به اثر ادبی بزرگی کرده نحوۀ برخورد والزر با تابوهای زبانی است، که آنها را در حرکتی مداوم و بیسکته آنقدر صبورانه پیش میبرد تا سرانجام در صفحات آخر ریشههای دردناکشان آشکار شوند.